Rohkeimmat kokeilukulttuurin rakentajat palkitaan Uuden työn Kaiku-palkinnolla Valtio Expossa 5.5.2020.
Onko organisaatiossanne tai yhteistyöverkostossanne lähdetty rohkeasti kokeilemaan uusia toimintatapoja? Oletteko jo edenneet kokeilussanne niin, että teillä on havaintoja tai kokemuksia sen vaikutuksista? Onko syntynyt uusia oivalluksia, joita kannattaisi jakaa valtionhallinnossa? Tuliko myös yllätyksiä tai epäonnistumisia, joista saitte paljon oppia?
Kokeilua ja kehittämistä
Kehittävän toiminta- ja kokeilukulttuurin edistämisessä tärkeää on lupa kokeilla ja oppia. Tavoitteellinen vaikuttavuus syntyy yhteiskehittämisen, kohderyhmien kirkastamisen ja kokeilujen kautta. Systeemisessä ja jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä kokeilut tuovat näkyviin tekijöitä ja keskinäisiä vaikuttavuussuhteita, joita emme ilman kokeiluja havaitsisi. Kokeilemalla kehittämiseen onkin sisäänrakennettu ajatus, että lopputulosta ei voi tarkkaan määritellä ja matkan varrella innostavien onnistumisten lisäksi voi tulla myös epäonnistumisia, joista voidaan ammentaa oppia yhdessä.
Palkintohaussa voi nostaa esiin erilaisia esimerkkejä valtion organisaatioiden, verkostojen ja työyhteisöjen toteuttamista kokeiluista sekä kehittämishankkeista.
Kilpailuun hakevan kokeilun tai hankkeen ei tarvitse olla laaja. Pieneltä tuntuva muutos arjen työtavoissa voi saada aikaan merkittävän uudistumisen. Hyvä kokeilu katsoo eteenpäin ja tuo lisäarvoa toimintaan. Kokeilun vaikuttavuutta voi arvioida esimerkiksi sillä, kuinka hyvin oppeja voi levittää laajempaankin käyttöön.
Kokeilujen arviointikriteereinä ovat
- selkeä vaikutus työn tekemisen tapojen uudistumiseen,
- onnistumisista ja epäonnistumisista oppiminen,
- työntekijöiden uudistuminen ja hyvinvointi sekä
- positiivinen vaikutus asiakaskokemukseen.
Kuinka hyvin tämä kuvaamanne esimerkki tuo lisäarvoa suhteessa kokonaistavoitteeseen?
Voittajalle mainetta ja mammonaa
Jatkoon valitut finalistit esittelevät kokeilunsa 31.3.2020 järjestettävässä tilaisuudessa, jonka päätteeksi osallistujat voivat suuntaa-antavassa äänestyksessä ja perustelujensa kautta vaikuttaa Uuden työn Kaiku-palkinnolla ja/tai kunniamaininnalla palkittavan hankkeen valintaan. Valtion työelämäpalvelut palkitsevae voittajat Valtio Expossa 5.5.2020 yhdessä Työ 2.0 -verkoston kanssa.
Voittaja saa 10 000 euroa jatkokehittämiseen sekä kuvanveistäjä Juhani Saksan suunnitteleman, elämänviisautta kuvastavan Kaiku-pöllö-veistoksen.
Nostetaan hyvät esimerkit muidenkin tietoisuuteen!
Kertokaa kokeilutarinanne hakulomakkeella ja yllättäkää meidät
Tutustu hakulomakkeeseen ja hae Kaiku-palkintoa työyhteisöllesi 2.3.2020 mennessä. Mukaan voit liittää myös oheismateriaalia, kuten kuvia, videoita tai esitysmateriaalia.
Lisätietoja: kaikupalkinto@valtiokonttori.fi